Nicole Guiaux

ImkerWandelaar


Bewust

Andere manieren om mezelf voor te stellen: 

DanserSTUDiO KiO is opgericht door Nicole Guiaux. De missie van STUDiO KiO is om de wereld mooier te maken door te tekenen. Met 'zakelijke' tekeningen ondersteun ik organisaties bij het visueel maken van allerlei teksten zoals plannen, rapportages en processen. Dit doe ik ook live tijdens meetings en congressen. Met mijn kunst vertel ik de verhalen die mij bezighouden. Met tekenles hoop ik anderen in hun creativiteit te stimuleren en te inspireren. En daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten gericht op creeren waar je bij mij kunt aanhaken.

 

Even wat over mijn achtergrond

Na mijn studie rechten heb ik diverse rollen bekleed, zowel in de commerciële sector als binnen de rampenbestrijding en ambulancezorg. Ik hield me voornamelijk bezig met bestuurlijk en juridisch beleidsadvies. Veel schrijfwerk dus. 

Omdat ik ook graag mijn creativiteit wilde gebruiken heb ik naast deze loopbaan opleiding gedaan om tekenles te geven. Zo werd STUDiO KiO geboren.

Het tekenen smaakte naar meer, dus ik volgde nog meer teken- en illustratiecursussen om mezelf op het creatieve vlak verder te ontwikkelen. Ik sprong in het diepe, zegde mijn baan op, ging naar de kunstacademie klassieke technieken en werd zakelijk tekenaar. Zo kwamen mijn twee werelden bij elkaar. Mijn analytische en intuitieve vaardigheden gebruik ik nu om de geschreven plannen, procedures en rapportages te vertalen naar heldere tekeningen.

Als zakelijk tekenaar maak ik teksten nu visueel en als graphic recorder maak ik live een visueel verslag tijdens bijeenkomsten. Visueel werken  is een krachtig instrument om boodschappen over te brengen en snel tot de kern van het verhaal te komen.


Inmiddels heb ik ook de kunstacademie afgerond en ben ik kunstenaar. Ik maak realistische schilderijen met een verhaal.


Een andere drive die ik heb is om zoveel als mogelijk te mee te veren in het ritme van het leven. Daar waar ik het eerst vooral voor mezelf deed en hier veel kennis van heb opgedaan, is het tijd geworden om deze schatten van het cyclisch leven meer te delen.